Ostoskori
tuote Määrä Hinta Poista
Jatka ostoksia

Kassa

Tilauksesi tuotteet
tuote Määrä Hinta Poista
5 % ALENNUS UUTISKIRJEESTÄ

Jos olet tilannut hyvinvointiviestimme, saat 5 % alennuksen ensimmäisestä tilauksesta.

10 % ALENNUS ETUKOODILLA

Syötä edustajalta saatu etukoodi tähän:

Postimaksu0 €
Välisumma0 €
Tuotteet yhteensä0 €
Valitse maa / alue
Valitse toimitustapa

Lisää postinumero ja valitse toimitustapa

Hae
Posti Postipaketti

Toimitetaan lähipostiin

8,90 €
Pakettiautomaatti/noutopistetoimitus

Tilaus toimitetaan haluamaasi pakettiautomaattiin tai toimipisteeseen

8,90 €
Posti Kotipaketti

Kun tilaus on postitettu, toimitetaan lähetys perille 1-2 arkipäivän kuluessa klo 9-21 välisenä aikana. Postin lähetti soittaa ja sopii tarkan toimitusajankohdan

14,90 €
Toimitusosoite
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Maksu

Verkkopankkimaksu

Maksutietosi
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

Credit/Debit -kortti

Maksutietosi
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Sopimusehdot

SOPIMUSEHDOT

Nämä ehdot koskevat Arctic Nutrition Oy:n (2688911-9) ja asiakkaiden välistä toimintaa. Sopimustekstissä sanat ”yhtiö” ja “me” sekä sanaviittaukset “meihin” tarkoittaa aina Arctic Nutrition Oy:tä. ”Sinua”, ”sinun” jne. tarkoittaa sinua, ts. asiakasta.

Käyttämällä sivua arcticnutrition.com/kauppa ja/tai tekemällä tilauksen tilaamalla puhelimitse tai sähköpostitse hyväksyt tässä esitetyt ehdot. Varmista ennen tilauksen maksamista, että olet lukenut ja ymmärtänyt ehdot.

Pidätämme oikeuden näiden ehtojen muuttamiseen ilman ennakkoilmoitusta. Tilaukseen sovelletaan ehtoja, jotka näkyvät verkkokaupassa tilauksen tekemisen hetkellä.

1. Tilaus
Voit tilata joko puhelimitse tai verkkokaupastamme osoitteesta arcticnutrition.com/kauppa.
Tilauksen tehtyäsi saat aina sähköpostivahvistuksen. Emme ole vastuussa mahdollisista ongelmista, jotka johtuvat siitä, ettei sähköpostivahvistusta vastaanoteta. Huolehdi siis siitä, että annat meille oikean ja toimivan sähköpostiosoitteen. Tehdessäsi tilauksen vakuutat toimivasi pelkästään yksityisessä tarkoituksessa.

2. Maksaminen
Hyväksymme seuraavat maksutavat: pankkikortti, luottokortti, verkkopankki ja viitemaksu. Maksutavat vaihtelevat riippuen tilauksen toimitusmaasta.

3. Edustajan etukoodi / linkki
Käyttämällä edustajalta saatua etukoodia tai -linkkiä oston yhteydessä hyväksyt, että yhteystietosi välitetään tilauksen yhteydessä etukoodin tai -linkin antaneelle edustajalle. Näin voit jatkossa saada mahdollisia tarjouksia ja tuotealennuksia.

Etukoodia ei voi vaihtaa rahaksi, eikä etukoodin arvolle kerry korkoa. Etukoodin arvoa ei hyvitetä, vaikka osa tai kaikki tilatuista tuotteista palautettaisiin.
Etukoodin voi lunastaa ainoastaan tilauksen tekemisen yhteydessä. Etukoodi ei ole voimassa, kun tilaus on maksettu. Etukoodia ei voi siirtää toiselle henkilölle. Etukoodeja ei voi yhdistää, ellei toisin ole erikseen mainittu.

Mikäli olet käyttänyt etukoodia tai edustajan linkkiä tilauksesi yhteydessä ja peruutat tilauksesi tai palautat tuotteita niin, että tilauksen kokonaisarvo peruutuksen tai palautuksen jälkeen on käyttämäsi etukoodin tai linkin kautta saadun alennuksen arvoa vähäisempi, varaamme oikeuden periä pitämistäsi tuotteista niiden alkuperäisen hinnan.

4. Toimitus- ja palautusehdot
Yleiset toimitus- ja palautusehdot, sekä reklamaatio-ohjeistuksen voit lukea täältä.  

5. Tuote-etu
Tilaajana olet oikeutettu tuote-etuun, jonka alennus tai lukumäärä riippuu tilaamiesi tuotteiden määrästä. Tuotteiksi luetaan kaikki kyseisen maan verkkokaupassa myytävät elintarvikkeet.

  • 3-9 tuotteen tilauksiin voit halutessasi lisätä yhden (1) Flow-energiajuoman -50 % hintaan. Alennus lasketaan tuotteen ovh-hinnasta
  • 10+ tuotteen tilauksiin voit halutessasi lisätä yhden (1) Flow-energiajuoman ilmaiseksi
  • 24+ tuotteen tilauksiin voit halutessasi lisätä kaksi (2) Flow-energiajuomaa ilmaiseksi

Huomioithan, että olet itse vastuussa tilauksesi sisällön muokkaamisesta ja tuote-edun hyödyntämisestä tilauksen yhteydessä. Tuote-etua ei voi hyödyntää enää tilauksen lähettämisen jälkeen.

6. Tietoturva
Vastaat itse oman tietokoneesi, älypuhelimesi tai muun vastaavan laitteen tietojärjestelmän suojauksesta. Tietosuojaseloste on osa tätä sopimusta ja se on luettavissa nettisivuillamme.

7. Tietosuojatietojen rekisteröinti
Yhtiö rekisteröi asiakkaan tilauksen yhteydessä ilmoittamasi tiedot tietokantaan. Asiakkuudesta kertyy lisäksi yksilökohtaista tietoa järjestelmään.
Tietosuojaseloste


8. Vastuu
Yhtiö ei vastaa virheestä, joka johtuu tuotteen vääränlaisesta käsittelystä, huolimattomuudesta, käyttöohjeiden, määräysten tai muiden antamiemme tietojen lukemisen laiminlyönnistä tai muusta tekemästäsi laiminlyönnistä.

Yhtiö ei vastaa lähetyksen virheellisestä toimituksesta, saapumatta jäämisestä tai myöhästymisestä aiheutuneista haitoista, vahingoista tai menetyksistä, jos virhe tai viive johtuu syystä, johon meillä ei ole vaikutusvaltaa tai jota emme ole voineet ennakoida. Pyrimme kuitenkin toimimaan nopeasti ja joustavasti mahdollisten häiriöiden vähentämiseksi.

Mikäli tuotteiden toimitus ei ole sujunut tyydyttävällä tavalla teknisen huoltoon tai käyttöön liittyvän syyn vuoksi, johon emme voi vaikuttaa tai jota emme ole voineet ennakoida, emme ole vastuussa mahdollisista vahingoista. Pyrimme kuitenkin hoitamaan toimenpiteet nopeasti ja joustavasti, jotta häiriöt jäisivät mahdollisimman vähäisiksi.

Yhtiö ei vastaa välillisistä vahingoista, kuten menetetystä voitosta, tuotannon tai liikevaihdon pienenemisestä, kolmansille osapuolille aiheutuneista velvollisuuksien laiminlyönneistä tai sopimushyödyn menetyksestä.

Yhtiö ei ole vastuussa vahingoista tai seuraamuksista, jos emme voi täyttää sitoumustamme sinua kohtaan olosuhteiden vuoksi (ylivoimainen este), joihin emme voi vaikuttaa tai joita emme ole voineet ennakoida, olemme vapaita vahingonkorvausvelvollisuudesta ja muista seuraamuksista.


9. Sovellettava laki ja oikeuspaikka
Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia ja sopimussuhteeseen mahdollisesti liittyvät erimielisyydet ratkaistaan Kymenlaakson käräjäoikeudessa.


Yritystiedot
Arctic Nutrition Oy
Kauppakulma 2 krs
49400 Hamina
Y-tunnus 2688911-9


Muokattu 5.12.2023

Toimitusehdot

1. TOIMITUSEHDOT

1.1 Toimituskulut
Toimituskulut näet alla olevasta hinnastosta.
Toimituskulut määräytyvät aina toimitusmaan mukaisesti. Toimituskulujen hintoja tarkastellaan kuukausittain ja muutokset päivitetään hinnastoon. Tilauksesi toimituskulu ilmoitetaan aina oston yhteydessä.

Toimitusmaan käytännöistä ja toimituspalvelusta riippuen paketti toimitetaan joko noutopisteeseen tai saajan osoitteeseen. Verkkokaupan kassalla toimitustapa tulee toimitusmaan mukaisesti valittavaksi.

Huom. Hinnastossa mainittu vain maat, joihin tällä hetkellä toimitamme tilauksia.
Päivitämme hinnastoa tarpeen mukaan.

hinnasto
Toimitusmaa Toimituskulu 
Suomi Posti Postipaketti: 8,90 €
Posti Kotipaketti: 14,90 €
Suomi, Ahvenanmaa Posti Postipaketti: 7,18 €
(Tilaus ja toimitus ilman arvonlisäveroa)
Ruotsi PickUp Parcel: 12,28 €
Saksa Parcel Connect: 12,93 €
Bulgaria Parcel Connect: 20,45 €
Espanja
Ei toimituksia Kanarian Saarille
Parcel Connect: 19,90 €
Italia Posti Priority: 23,90 €
Itävälta Parcel Connect: 16,83 €
Kreikka Posti Priority: 39,79 €
Kroatia Parcel Connect: 21,26 €
Liettua Postal Parcel Baltics: 9,40 €
Luxemburg Parcel Connect: 16,69 €
Puola Parcel Connect: 17,22 €
Slovakia Parcel Connect: 20,45 €
Slovenia Parcel Connect: 20,78 €
Tanska PickUp Parcel: 13,55 €
Tsekki Parcel Connect: 16,96 €
Unkari DPD: 24,90 €
Viro Postal Parcel Baltics: 9,33 €

1.2 Toimitusajat

Arvioidut toimitusajat
Suomi 4-8 arkipäivää
Muut EU maat 5-10 arkipäivää

Toimitusaika katsotaan alkaneeksi siitä päivästä, kun tilaus on rekisteröity kuljetusfirman logistiikkakeskuksessa.

Lähetämme sinulle sähköpostilla lähetystunnuksen. Lähetystunnuksen saaminen edellyttää oikean sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä. Kun tilaus on noudettavissa, saat siitä ilmoituksen kuljetusliikkeeltä.

1.3 Tilausten yhdistäminen
Kaikki tilaukset käsitellään omanaan eikä tilausta voi yhdistää muihin tilauksiin.

1.4 Toimituksen viivästyminen
Emme vastaa kuljetusliikkeen jakeluhäiriöistä aiheutuneista viiveistä tai sen tekemistä muutoksista toimituksiin. Tilauksissa on hyvä huomioida, että lähetysten seurannassa voi esiintyä puutteita, eikä toimitusaikalupausta voida taata. Joissain tapauksissa lähetyksen seurantaan saattaa kohdistua viiveitä sen takia, että lähetys on pysähtynyt matkalle odottamaan jatkokuljetusta.

1.5 Toimitustavat

Noutopiste / pakettiautomaatti
Tilaus on noudettavissa Suomessa seitsemän arkipäivää. Muissa maissa noutoaika voi vaihdella. Saat tiedon noutoajasta tilausta toimittavalta kuljetusliikkeeltä.

Kotiintoimitus

SUOMI
Kotitoimituksissamme on kaksi vaihtoehtoa:

Posti Kotipaketti
Toimitetaan Postin kanssa sovittuna ajankohtana kotiovellesi. Toimitus tapahtuu useimmilla alueilla ti–pe kello 9.00–16.00. Joillakin alueilla toimitus on mahdollista saada myös iltajakeluna klo 16.00–21.00. Seuraa toimituksen kulkua seurantakoodin avulla.

Express-paketti
Express-pakettiin kuuluu yksi jakeluyritys. Jos vastaanottaja ei ole paikalla, jätämme hänelle saapumisilmoituksen ja viemme paketin lähimpään vapaana olevaan noutopaikkaan, jossa sitä säilytetään 7 päivää. Noutamatta jääneet paketit palautetaan lähettäjälle.

Muut EU-maat
Toimitukset sisältävät vähintään yhden jakeluyrityksen. Toimitusaikaa ei sovita ennakkoon. Jos vastaanottajaa ei tavoiteta, hänelle jätetään saapumisilmoitus ja lähetyksen voi noutaa kuljetusliikkeen palvelupisteestä.

Lähetyksen säilytysaika paketin jakeluyrityksen jälkeen on yleensä seitsemän arkipäivää toimitusmaasta riippuen. Saat tiedon säilytysajasta tilausta toimittavalta kuljetusliikkeeltä.

1.6 Noutamaton tilaus

Noutamatta tai vastaanottamatta jäänyt tilaus palautuu yhtiölle.

Palautunutta tilausta säilytetään uudelleentoimitusta varten 30 vuorokautta. Tämän jälkeen emme ole velvollisia Suomen kilpailu-ja kuluttajasuojalain mukaan toimittamaan tilausta uudelleen.

Olethan siis yhteydessä asiakaspalveluun sähköpostitse sopiaksesi paketin uudelleentoimituksesta mahdollisimman pian. Uudelleentoimituksesta veloitamme hinnaston mukaisen toimituskulun kaksinkertaisena (hinnasto 1.1).

Tilauksen noutamatta jättäminen ei ole sama kuin palautus, vaan tilauksen palautuksesta on ilmoitettava erikseen yhtiölle. Tuotteiden palauttamista ilman erillistä ilmoitusta tai tilauksen noutamatta jättämistä ei kuluttajansuojalain mukaisesti lueta palautukseksi. Palautus on tehtävä palautusohjeiden mukaisesti.

Tilauksen noutamatta jättäminen ei myöskään tarkoita rekisteröidyn asiakkuuden irtisanomista, vaan se on tehtävä kirjallisesti.

2. TILAUKSEN PALAUTTAMINEN

Sinulla on kuluttajasuojalain mukainen 14 vuorokauden palautusoikeus* lähetyksen vastaanottamisesta alkaen. Palautus koskee vain avaamattomia, myyntikelpoisia tuotteita. Tuotteiden palauttamista ilman erillistä ilmoitusta tai tilauksen noutamatta jättämistä ei kuluttajansuojalain mukaisesti lueta palautukseksi.

*Premium- ja VIP-asiakkaan sekä Easy-automaattitilaajan palautusoikeus koskee ensimmäistä tilausta. Seuraavissa tilauksissa palautusoikeus koskee vain niitä tuotteita, joita ei ole aikaisemmin tilattu. Lue tarkemmat ohjeet näiden asiakkuuksien sopimusehdoista.

Näin palautat:

  1. Mikäli haluat palauttaa tilauksesi, otathan yhteyttä meihin sähköpostitse.
  2. Lähetä tuotteet alla olevien ohjeiden mukaan.
  3. Pyydä kuitti lähetyksestä ja säilytä se kunnes lähetys on luovutettu yhtiölle. Kuitti on tosite lähetyksen palauttamisesta.
SUOMI  
Yhteystiedot

asiakaspalvelu@arcticnutrition.com
+358 (0)5 229 6777

Ehto: Palautus tulee tehdä saman kuljetusliikkeen kautta, joka on tilauksen alunperin toimittanut. Palautus on maksullinen ja palautettavan tilauksen takaisin maksettavasta loppusummasta vähennetään yllä olevan hinnaston (hinnasto 1.1) mukaiset toimituskulut.

POSTI: Asiakaspalautus 604240, Arctic Nutrition Oy
POSTNORD: Ole yhteydessä asiakaspalveluun sähköpostitse ja saat palautusohjeet.

MUUT EU MAAT  
Yhteystiedot Ruotsi sverige@arcticnutrition.com /
muut maat info@arcticnutrition.com
+358 (0)5 229 6777
Ole yhteydessä asiakaspalveluun kirjallisesti ja saat palautusohjeet sähköpostiisi.
Ehto: Palautus on maksullinen ja asiakas maksaa rahtikulut suoraan kuljetusliikkeen toimipisteessä pakettia lähettäessään.

Palautamme maksusuorituksesi 14 päivän kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta. Palautus tehdään ensisijaisesti samalla maksutavalla, jolla tilaus on alunperin maksettu.

Palautettavan tilauksen tai tuotteen takaisin maksettavasta loppusummasta vähennetään ylläolevan hinnaston (hinnasto 1.1) mukaiset toimituskulut. Vaihtaessasi tilaamasi tuotteen toiseen, veloitamme hinnaston (hinnasto 1.1) mukaiset toimituskulut.

3. TILAAJAN TIEDOT

Jos tilaajan yhteystiedot ovat puutteelliset/virheelliset, veloitamme tilauksen uudelleentoimituksen toimituskulun hinnaston mukaisesti kaksinkertaisena (hinnasto 1.1).

4. REKLAMAATIOT

Tarkistathan lähetyksen huolellisesti. Jos havaitset lähetyksessä näkyviä vaurioita luovutuksen yhteydessä, ilmoita asiasta heti lähetystä luovuttavalle henkilölle. Mikäli tilaus on tuotesisällöltään vahingoittunut tai virheellinen, tee reklamaatio kirjallisesti asiakaspalvelun sähköpostiin vähintään 14 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta.

Vahingoittunut/virheellinen lähetys tai tuote tulee säilyttää mahdollista palautusta varten.

Vahingoittuneesta/virheellisestä lähetyksestä tai tuotteesta tulee ottaa riittävästi valokuvia ja ne on liitettävä sähköpostitse tehtävän ilmoituksen liitteeksi.

Asiakaspalvelun sähköposti: asiakaspalvelu@arcticnutrition.com

Pidätämme oikeuden muuttaa sääntöjä, sopimusehtoja ja hintoja. Teemme sopimukseen liittyvät muutokset ja lisäykset aina näihin sopimusehtoihin.

Muokattu 15.3.2024

Arctic Nutrition Finland Kauppalehti Menestyjät Susijengi Premium Quality Made in Finland