Pilvi Pääkkönen – suoramyyntialasta lisäansioita ja enemmän vapautta

Pilvi Pääkkönen

”En uskaltanut jättää tätä mahdollisuutta väliin, vaikka uskoa omaan menestykseen ei aluksi ollut.”
– Pilvi Pääkkönen

Pilvi Pääkkönen saavuttaa tässä kuussa kymmenen vuoden rajapyykin Arctic Nutritionin liiketoiminnassa, jonka hän löysi lokakuussa 2013 serkkunsa kautta.

Pilvillä oli aluksi ennakkoluuloja suoramyyntialaa kohtaan. Hän tyrmäsi ensin serkkunsa ehdotuksen lähteä rakentamaan itselleen lisää tulovirtoja perinteisen yrittäjyyden rinnalle. Ajatus jäi kuitenkin vaivaamaan ja kahden viikon pohdinnan jälkeen hän halusi alkaa testaamaan tuotteita. Hän halusi osoittaa serkulleen, etteivät tuotteet toimi, mutta nyt kymmenen vuoden jälkeen Pilvi ei voisi kuvitella elämäänsä ilman Arcticin tuotteita.

Yksinyrittäjän arki, ruuhkavuodet ja pitkät työpäivät väsyttivät Pilvin

Pilvi oli työskennellyt yksinyrittäjänä kauneudenhoitoalalla kolme vuotta, kun Arctic tuotiin hänen elämäänsä. Hän oli huomannut, ettei perinteisen yrittäjyyden avulla pääsisi unelmiinsa käsiksi. Suoramyyntialaa Pilvi oli kokeillut nuorena ja nähnyt, miten aivan tavalliset ihmiset onnistuivat menestymään ja saavuttamaan unelmiaan. 

Vaikka Pilvi ei aluksi uskonut itseensä, ei hän uskaltanut jättää tätä korttia katsomatta. Hän toimiikin hienona esimerkkinä monille ja osoittaa, että epävarmuudesta voi nousta menestyväksi tiimin johtajaksi.

Pilvin tiimi
Parasta suoramyyntialalla on vapaus ja itsensä kehittäminen

Kun suoramyyntialan ammattilaisilta kysyy alan parhaita puolia, valtaosa vastaa sen olevan vapaus. Vapaus päättää omista aikatauluista ja tehdä töitä mistä päin tahansa. Jotta alalla voi menestyä, on oltava valmis kohtaamaan haasteita ja kasvamaan ihmisenä. Alan koulutuksiin liittyykin kiinteästi itsensä kehittäminen. Näistä opeista on hyötyä kaikessa elämässä.

– Olen kasvanut ihmisenä matkan varrella todella paljon ja näin ollen koen olevani parempi versio itsestäni lapsilleni, puolisolleni ja kaikille läheisilleni. Nautin vapaudesta työskennellä mistä käsin vain. Kuukausittainen tulovirta on ollut tervetullutta yrittäjän arkeen. Samoin hyvinvointi ja terveemmät energiset päivät ovat yrittäjälle tärkeitä, Pilvi kertoo.

Palkitsevinta on auttaa ihmisiä kehittymään tiimin johtajina

– Hienointa on nähdä omien tiimiläisten kasvavan ja kehittyvän ihmisinä ja tiimin johtajina. Sen kehityskaaren näkeminen ja saavutetut onnistumiset matkan aikana tuovat upeaa tunnetta siitä, miten paljon voi vaikuttaa positiivisesti toisten ihmisten elämään, Pilvi iloitsee.

Pilvi ja tiimi
Pilvi haluaa auttaa muita menestymään

Pilvi kertoo tavoitteekseen lähivuosina olla auttamassa 20:lle tiimiläiselleen mahdollisuuden ottaa osaa Director Clubiin. Samalla hän haluaa kasvattaa liiketoimintaa yhä useammalle markkina-alueelle.

– Haluan saada ihmiset oivaltamaan, että heissä on paljon enemmän potentiaalia, kuin he itse uskovat. Monet ihmiset eivät usko itseensä tai kykyihinsä ja siten turhaan pienentävät omaa voimaansa. Näin ollen he eivät uskalla tarttua elämän tuomiin mahdollisuuksiin tai antavat periksi liian helpolla.

Pilvin tiimi
Mikä on Director Club

Director Club on Arcticin johtajaporukka Director-tason saavuttaneista alkaen. Ehdot täyttäneet saavat johtajavalmennusta kuukausittain. Jäsenet pääsevät myös kaksi kertaa vuodessa porukalla reissuun kuulemaan tulevista uudistuksista ja nauttimaan samanhenkisestä seurasta upeissa miljöissä.

Lue Arctic Nutrition kokemuksia liiketoiminnasta.

Muita haastatteluja löydät täältä.